Euro-Bis Poedercoating

Geeft kleur aan uw product!

Euro-Bis Poedercoating

Geeft kleur aan uw product!

Algemeen

Euro-Bis levert diensten in de oppervlaktebehandeling (poedercoaten) van metalen voorwerpen. De hoofdactiviteit hierbij is poedercoating. Onder poedercoating wordt verstaan, het aanbrengen van een elektrostatisch geladen deklaag.

Die deklaag wordt in een oven verhit tot smelttemperatuur zodat de laag vastsmelt op het voorwerp. Deze laag is na afkoeling van het product meteen uitgehard en hoeft niet te drogen zoals bij conventionele lakken.

Euro-Bis levert diensten in de vorm van enkelstuk en grotere serieproductie. Door de in eigen huis ontwikkelde zeer snelle kleurwissel-techniek, ligt de grote kracht van Euro-Bis voornamelijk in de enkelstukproductie en bijzonder vormgegeven artikelen.

Deze producten mogen een forse lengte hebben. Lengtes van 15 meter worden moeiteloos verwerkt.

Door de voorraad van ongeveer 200 verschillende RAL-kleuren biedt Euro-Bis ruime mogelijkheden.

Voorbehandeling

De voorbehandeling is bij poedercoating bepalend voor de kwaliteit. Om de kwaliteit van de coating te waarborgen is er een reeks van 12 voorbehandelingsbaden, met ieder een inhoud van meer dan 10.000 liter, die de mogelijkheid bieden aluminium, staal en thermisch verzinkt staal voor te behandelen. Ieder basismateriaal heeft zijn eigen procesvolgorde. Het voorbehandelingsproces is PLC-gestuurd, waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd is. Het materiaal wordt gestapeld in speciaal ontworpen dompelpallets, bij groot plaatwerk wordt het product als enkel stuk voorbehandeld. Ophangen van het materiaal

Na de voorbehandeling wordt het materiaal aan de transportketting gehangen voor de poedercoating fase. Hierbij kan de applicatie gedaan worden met een corona- of tribosysteem.

Poedercoaten

Poedercoaten kan in alle kleuren van de regenboog en in diverse structuren. De poedercoatapplicatie wordt gedaan door het elektrostatisch opladen van de poederdeeltjes en deze in de richting van het product te laten blazen door perslucht. Door het spanningsverschil worden de poederdeeltjes naar het product getrokken. Het poeder dat langs het product drijft wordt via een cycloon en eindfilters gescheiden van de transportlucht.

Droogoven

Na het aanbrengen van de poeder in de spuitcabine, transporteert de transportketting het product naar de doorloopoven van 35 meter lengte. In die oven wordt het product verwarmd wordt tot circa 175 °C en smelt de poedercoat. Na afkoeling vormt het een harde, gladde en kleurrijke beschermlaag, die gemiddeld 80 µm dik is.

Euro-Bis beschikt ook over een multipurpose-oven die speciaal bestemd is voor 3D-producten. Deze oven heeft een productcapaciteit van 9,50 x 1,80 x 2,00 meter (l x b x h).

Verpakken en vervoeren

Wanneer het materiaal afgekoeld is tot 20 à 30°C wordt het van de transportketting gehaald en ingepakt. Indien afgesproken wordt het met Euro-Bis transport naar de klant gebracht.

3luik

kleur